Hvem betaler din folkepension?

Velfærdssamfundet financieres bagud ikke fremad. Vi betaler ikke for os selv, vi betaler for den forrige generation – sådan er det. De penge du har betalt i skat er for længst brugt, når du går på pension. Og i det fællesskab som et samfund er, er det bestemt en løsning jeg både billiger og bakker op om, men det gør at vi må og skal tænke langsigtet – som samfund.

Jeg påstår ikke, at jeg er den eneste der har indset dette – pensionsselskaberne har kronede dag og folk indbetaler en rasende masse penge, der med tiden kun skal bruges på dem selv. Ikke nok med det, vi gør det skam attraktivt ved at lempe skatten på pensionsindbetalinger. Det er en asocial og ikke holdbar løsning, da den er direkte nedbrydende for sammenhængskraften i vores samfund.

Dem der skal sørge for, at der er penge i kassen når vi bliver gamle, er dem der er børn i dag. I et samfundsmæssigt økonomisk perspektiv, er det så attraktivt at få børn i dag?

Forbrugerrådets magasin Tænk Penge regnede i efteråret 2009 på, hvad det koster at opfostre et barn, fra det bliver født, til det fylder 18 år – 750.000,- og ja, her er børnepengene modregnet.

Jeg ville ikke bytte for noget og ville med glæde give min højre arm for mine børn, men for samfundet er det et spørgsmål om simpel overlevelse – samfundet kan slet og ret ikke overleve uden arbejdsdygtige borgere.

For velfærdssamfundets skyld – straf egoisme og beløn altruisme (i øvrigt bemærkelseværdigt hvilket af de to fremmedord der er mest kendt og brugt …)