Sjovt som integration og motivation rimer

I morges hørte jeg Jacob Mchangama i P1 udtale sig om finansforliget og der sagde han bl.a. “Der er jo ikke nogen der synes det er rimeligt at man skal ha’ stemmeret, når man kun har været et halvt år i landet …”. Mærkeligt nok fik det mig til at tænke på en scene fra Metallica dokumentaren, hvor de sidder sammen med deres advokat for at finde ud af betingelserne for den nye bassist de har fundet. Efter advokaten har opremset, hvad han mener er fair betingelser – bl.a. noget der mindede om en prøveperiode og en betydelig mindre andel i indtægterne – afbrød James Hetfield ham og sagde “Han er 1/4 af bandet, han skal ha’ 1/4”. Hvor motiverende tror i det var for bassisten at få den besked efterfølgende? Tror i han bidrog positivt og tog sin del af læsset, hvis ikke mere? Gad vide hvad der sker hvis man gør det modsatte …

At tænke sig; det er præcis 5 år siden jeg sidst skrev om integration og det er kun blevet værre … Integration [inte’gra’sjon];