En sund indstilling til livet ….

Vi sad i solskinnet i morges nede på stranden – alle sammen. Langsomt, nærmer der sig en ældre mand i shorts, med et par plastikposer i hænderne. Langsomt fordi han samler alt op hvad han finder af skrald på sin vej. Da han kommer hen til os spørger han “Er det Jeres?” mens han peger på en dåse påskebryg – nej, siger vi smilende og tilføjer “Hvor er det fint det du gør, gid folk ville samle deres affald op selv”. Så langt så godt. Intet, indtil nu, der som sådan lagde op til at jeg nu sidder og genfortæller oplevelsen – alt blev pludselig sat i et større perspektiv, da han svarede “Det kan man ikke forvente af andre mennesker – det kræver overskud”.Det kan man ikke forvente af andre mennesker – det kræver overskudSagt med en indlevelse og så positivt smilende, at den ellers så snigende ironi, jeg godt nu kan se mange vil opfatte sætningen med, slet slet ikke var i spil. Det kom lige fra et livs- og menneske-klogt hjerte. Jeg vil aldrig glemme den sætning og det menneskesyn der ligger bag.Tak.